maart 27, 2017 Vincent Pikavet

Andere Tijden

Andere Tijden "In de ban van koning Hassan" from Lachende Lens Producties on Vimeo.

in de ban van koning Hassan

In samenwerking met DBC media maken wij regelmatig afleveringen voor Andere Tijden. Eind vorig jaar hebben wij voor deze aflevering over conflicten in de Marokkaanse gemeenschap in de jaren zeventig zowel het camerawerk als de montage verzorgd.
Twee mislukte coups tegen koning Hassan II begin jaren zeventig zetten de gespannen binnenlandse verhoudingen in Marokko nog meer op scherp. Dat leidt ook onder Marokkanen in het buitenland tot verdeeldheid. Koningsgezinde gastarbeiders in ons land verenigen zich in de Marokkaanse belangenorganisatie ‘Amicales’, maar tegenstanders zien hierin de lange arm van het regime in Marokko. Uitgezonden op 19 november 2016 bij de NTR.

Andere afleveringen van Andere Tijden waar wij camera en montagewerkzaamheden voor verricht hebben zijn:
“Help de Russen de winter door” een programma over een hulpactie die de VARA in 1990 organiseerde om de honger n Rusland na de perestrojka van Gorbatsjov te lenigen. Bij nader inzien blijkt de honger mee te vallen en al voor de actie op tv komst barst de kritiek los.
“Treinen van Nederlandse bodem” De Italiaanse Fyra had het paradepaardje van de NS moeten worden maar liep uit op een fiasco. Een halve eeuw geleden bestelde de NS vrijwel alle treinen bij Nederlandse bedrijven zoals Werkspoor. Op het hoogtepunt begin jaren ’50 werkten er bij Werkspoor meer dan 5000 mensen. Het bedrijf bouwde ook mee aan de eerste hogesnelheidstrein, de TEE. Maar daarna ging het langzaam bergafwaarts, orders bleven uit en in 1971 kwam het definitieve einde. Openhartige ingenieurs, teleurgestelde werknemers en strenge ambtenaren over de bloei en de ondergang van de Nederlandse treinbouw.

Bedrijfsvideo laten maken? Neem vrijblijvend contact op: