Bedrijfsfilm Buitenlandse Zaken

Bedrijfsfilm? Bedrijfsvideo Waarom?

De wereld is veranderd. De manier waarop informatie geconsumeerd wordt ook. We leven in een beeldcultuur. Met de technologische vooruitgang en beschikbaarheid is het mogelijk om een bedrijf op een visuele manier voor te stellen.

De populairste en meest verspreide manier is een bedrijfsvideo, een filmpje van ongeveer 2 minuten waarin een bedrijf, haar producten en bedrijfscultuur voorgesteld worden. Een bedrijfsvideo is uitermate geschikt als promotie en public relations.

Bedrijsvideo en sociale media

Een bedrijfsvideo kan via de sociale media, zoals YouTube en Instagram, snel een groot publiek bereiken.
Een andere populaire vorm is de bedrijfsfilm. Deze is langer dan een bedrijfsvideo maar biedt mogelijkheid om de geschiedenis van het bedrijf en het productieproces verder uit te diepen. De lengte hiervan kan variëren van 10 minuten tot een half uur. Een bedrijfsfilm zal typisch een minder groot publiek aanspreken dan een bedrijfsvideo maar is dan weer geschikt als communicatie en toelichting.

In wezen is er niet veel verschil tussen een bedrijfsfilm of een bedrijfsvideo laten maken. Een bedrijfsfilm zal meer tijd en resources vragen maar het stramien van werken zal hetzelfde blijven. De volgende zal beschrijven wat er gebeurt als een bedrijf besluit een bedrijfsfilm te laten maken maar is eveneens toepasbaar voor een bedrijfsfilm.

Een bedrijfsfilm laten maken?

Ofschoon alle mogelijkheden er zijn om zelf een bedrijfsfilm te maken, kiezen veel bedrijven er toch voor om dit uit te besteden aan aan extern bedrijf. Het is weliswaar duurder maar het resultaat zal daarentegen dan ook veel mooier en professioneler overkomen waardoor het bedrijf ook beter uit de verf komt.

Onder toezicht van de regisseur wordt er dan een draaiboek gevolgd, zeg maar het schema dat bepaalt wanneer wat waar gedraaid wordt. Op het moment van de opnames zullen er naast de regisseur ook specialisten op het gebied van belichting, geluid en beeld aanwezig zijn om het mooist mogelijke resultaat neer te zetten.

Conclusie

Visuele communicatie wint meer en meer aan belang. Kies een bedrijfsvideo voor promotie en een bedrijfsfilm voor toelichting.

Tagged: , ,

Bedrijfsvideo laten maken? Neem vrijblijvend contact op: