februari 28, 2018 Vincent Pikavet

Bibian Mentel negen levens

Documentaire over Bibian Mentel bij de NOS

De afgelopen maanden de montage verricht voor een documentaire over paralympisch snowboardster Bibian Mentel, gemaakt door Edwin Peek. Uitzending op vrijdag 9 maart om 21:00 op NPO2.

Vier jaar geleden, tijdens de Paralympische Winterspelen in Sotsji, won Bibian Mentel goud op het onderdeel snowboardcross. Een jaar later, in het Spaanse La Molina, werd ze wereldkampioen snowboardcross én banked slalom. Een prestatie die ze op het WK van 2017 in Big White in Canada herhaalde. Dit jaar, in Pyeongchang, wil ze haar paralympische titel prolongeren.

Sportieve hoogtepunten werden echter afgewisseld met fysieke dieptepunten: alleen al het afgelopen jaar werd voor de negende keer kanker bij haar geconstateerd en liep ze ook nog eens een ziekenhuisbacterie op, waardoor ze tien kilo aan gewicht verloor. Dat deed echter niets af aan haar positieve instelling en brandende ambitie. En zo bleef het doel om in Pyeongchang iets uitzonderlijks te verrichten.

Mentel besloot vlak na Sotsji om camera’s toe te laten in haar leven. Het resultaat is deze documentaire, die wordt uitgezonden op de eerste dag van de Paralympische Spelen: een verslag van vier jaar, van hoogte- en dieptepunten, van vallen en weer opstaan.

Bedrijfsvideo laten maken? Neem vrijblijvend contact op: