april 7, 2015 Vincent Pikavet

webfilm “de Week van de Begraafplaats”

Week van de begraafplaats from Lachende Lens Producties on Vimeo.

webfilm voor De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen

Onlangs hebben wij een webfilm gemaakt over de week van de begraafplaats van zaterdag 30 mei t/m zondag 7 juni. Op veel begraafplaatsen in Nederland worden activiteiten georganiseerd.
In de webfilm laten wij zien dat een begraafplaats een unieke plek is om een geliefde te gedenken, op een plek waar een overledene ´tastbaar´ aanwezig is. Daarbij geeft de omgeving van vaak bijzondere landschapsarchitectuur en flora een sfeer van sereniteit, waar bezoekers in alle rust kunnen gedenken en overdenken.

Het thema van de Week van de Begraafplaats 2015 is daarom: ´Ik vergeet je niet´.
Op veel begraafplaatsen in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Kijk op www.weekvandebegraafplaats.nl in de lijst met activiteiten en ontdek waar bij u in de buurt begraafplaatsen open worden gesteld.
De graven zelf ontsluiten als ´stenen archieven´ een veelheid aan historische informatie: graven van schrijvers, acteurs, politici, wetenschappers en iedere markante persoonlijkheid die nationaal of regionaal bekendheid geniet. Veel graven van verzetshelden, militairen of burgerslachtoffers herinneren ons aan de Tweede Wereldoorlog die 70 jaar geleden eindigde in Europa: een belangrijk deel van ons collectief geheugen. Raken graven in de vergetelheid of worden begraafplaatsen gesloten, dan wordt op korte termijn ons collectieve geheugen gewist.

De Week van de Begraafplaats heeft tot doel het publiek vertrouwder te maken met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden. De Week (in totaal negen dagen, inclusief twee weekenden) wordt jaarlijks gepland rond de laatste dagen van mei en de eerste dagen van juni.
Een begraafplaats is zoveel meer dan een sociale voorziening. Vele enthousiaste beheerders in Nederland lichten u graag voor over de natuurwaarde, de historische waarde. Over rituelen en kunstuitingen. Maar natuurlijk ook over de mogelijkheden op het gebied van graven en urnen, onderhoud en kosten. Allerlei activiteiten worden georganiseerd, zoals rondleidingen, lezingen, concerten, thematentoonstellingen, open dagen, et cetera.

Er is een korte en een lange versie van de webfilm gemaakt die beide op de website van de Landelijke organisatie Begraafplaatsen te vinden zijn.

Tagged: , , ,

Bedrijfsvideo laten maken? Neem vrijblijvend contact op: